Vlindersluiting

De “New Life” vlinder is een grote houten vlindersluiting die past op de standaard fabriekskist van de meeste Nederlandse kistenfabrikanten. In plaats van de gebruikelijke schroefknop kan de vlinder gebruikt worden om de kist te sluiten.

    

In de praktijk wordt de vlinder vaak gebruikt door families met kinderen. Zij kunnen voor hun overleden opa, oma, vader of moeder een vlinder beschilderen en op een zorgvuldig gekozen moment de vlinder op de kist draaien. Soms worden er een of twee vlinders gebruikt, soms staat de kist er vol mee. Onbeschilderd is de vlinder ook heel mooi.

vlindersluiting-kinderen

Maar voor een ieder die de symboliek van de vlinder aanspreekt  kan deze sluiting een mooie toevoeging zijn aan de kist.

Soms wordt na een afscheid een vlinder van de kist afgedraaid om als herinnering mee naar huis te nemen. Ik heb een kandelaar voor een waxinelichtje ontworpen waar de vlinder op gedraaid kan worden.

drie kandelaars

Verkoop van vlinders en kandelaars gaat via de uitvaartonderneming (als deze de vlinder niet heeft kunt u met mij contact opnemen)  

De vlinders steunen een mooi positief project in noord Pakistan. Ze worden namelijk gemaakt door Nai Zindagi’s ambachtsmensen (Nai Zindagi betekent ‘nieuw leven’ ). Ik heb dat project bezocht en heb de mensen daar geleerd de vlinders te maken.

In dit filmpje zie je de makers van het vlinderproject.

Lees hier meer over het Pakistan project.

    

Jorien van Heuvel, van de Kneedbare Steen, heeft mooie urnen van keramiek ontworpen voor de vlinder.

 Mini vlinder urn rood Grote vlinder urn Mini vlinder urn blauw